Játékbabák

A játékbabák a kislányok körében kétségkívül az egyik kedvenc játék fajta!

De mégis mit kell tudnod játékbaba vásárlás előtt?

Mutatunk néhány érdekességet a játékbabákról!

A Játékbabák, mint fejlesztő játékok gyerekeknek

Egy kedves arcú játékbaba, egy kellemes tapintású barát kiváló mulatság minden kislány számára. Azonban ezek a babák gyakran jóval többet nyújtanak egy gyermeknek, mint puszta játszótársat… Gyermekkorban ugyanis a kicsik az őket érő ingereket, a bennük megfogalmazódott kérdéseket, élményeket, esetleg aggályokat is játékokban élik ki.

Míg a szülőnek, vagy más felnőttnek, esetleg valódi barátoknak ezeket gyakran nem tudják kommunikálni, addig a játékbaba egy megértő társat nyújt: a gyermek játéka pedig egyértelmű üzenetet Neked arról, hogy mit érez, mit gondol, mi aggasztja a kicsit!

Mitől lesz más egy játékbaba, mi a különbség baba és baba között?

-A játékbabák anyaga:

Az egyik legfontosabb dolog, az alkotó anyag. Műanyagból, gumiból, vinylből, vagy ronygból készült-e.

-A másik dolog:, ami nagyon fontos, az a részletgazdagsága egy babának. Mennyire hasonlít egy valódi babára. Az arckifejezései élethűek-e? A kidolgozottsága, és az anyaga a baba ruhájának szintén nagyban befolyásolja az árát, ahogyan a hozzá csomagolt kiegészítők is.

-A hajasbabák haja:

A haj anyaga, annak tapintása, hullámai, felvarrt, majd később kiesési darabszáma szintén minőségi kritérium.

Figyelem! Meleg vízben kiegyenesedik a haj! Ha nagyon összegubancolják a gyerekek, egy olcsóbb baba haját nem lehet többé kifésülni.

A játékbabák szépsége Fontos még egy nagyon-nagyon szubjektív dolog is. Ez pedig a szépség. Viszont az, hogy kinek mi tetszik, teljesen változó. A nagyobb gyártók igyekeznek minél szélesebb igényeket kielégíteni.

Nézet:
Sorrend: