ELÁLLÁSI JOG/ VISSZAKÜLDÉS

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban, a 151/2003. (IX. 22.) korm. rendeletben, a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben és a 72/2005. (IV. 21.) korm. rendeletben foglaltak az irányadók.

Jótállás csak tartós használati cikkekre, például mosógépre, számítógépre, tévére vonatkozik.

A vevőnek jogában áll reklamálni, ha hibás a termék. Ilyen esetben haladéktalanul jelezze kifogását WebShopunk felé.

Szavatosság időtartama 6 (hat) hónap. Szavatossági igény érvényesítésére 2 (két) év áll a vevő rendelkezésére.

Szavatossági igény estén a vevő kérheti a termék javítását, cseréjét, vagy a vételár csökkentését.

A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a szavatossági igény nem érvényesíthető.

A szavatossági igény leértékelt áru esetén is érvényesíthető, ilyenkor is lehet minőségi kifogással élni, amennyiben a kereskedő nem jelölte meg a leértékelés okát.

 

 

A a17/199. kormányrendelet alapján, amennyiben a vásárolt termék valamilyen okból nem felel meg számodra, élhetsz elállási jogoddal, és az árut a kézhezvételétől számított 14 napon belül eredeti állapotában visszaküldheted.

A termék kézhezvételét követő 14 naptári napon belül a fogyasztónak jeleznie kell elállási szándékát a webáruház felé!

Ez történhet írásos formában (email) vagy akár szóban (telefonon).

Fontos tudni, hogy a visszaküldött termékek postaköltsége minden esetben a vevőt terheli, a vételár levásárolható, illetve kérésre visszafizetésre kerül.

Webáruházunknak nem áll módjában utánvételes, ill. postán maradó csomagot átvennie!

 

 

Általános jogi közlemény

A jelen adatvédelmi nyilatkozat (továbbiakban: nyilatkozat) tartalmazza ezen Webáruház rendszerben működő webáruházban megvásárolható termékekkel összefüggő megrendelések teljesítése, szolgáltatások nyújtása és a hírlevelek kiküldése keretében végzett, személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályokat, valamint az adatkezelésre vonatkozó tájékoztatást.

A szolgáltatás használatának megkezdésével a felhasználók elfogadják a jelen Nyilatkozat feltételeit, amely folyamatosan elérhető a webáruház oldalán.

A webáruház üzemeltetője fenntartja magának a jogot jelen közlemény bármikori megváltoztatására.

Az üzemeltető magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát.

Amennyiben látogatónknak olyan kérdése lenne, mely jelen közleményünk alapján nem egyértelmű, kérjük írja meg nekünk és kollégánk megválaszolja kérdését.

Az üzemeletető elkötelezett a webáruház szolgáltatás minőségének a legmagasabb szinten tartása irányában, a szolgáltatás használatából eredő esetleges károkért azonban semmilyen felelősséget nem vállal.

A fogyasztó felel a termék jellegének/tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért, amelyet a kereskedő részére köteles megtéríteni!